Cand EA vrea sa te invete   

”Când ea vrea să te învețe, totul se schimbă, toată viața ta este bulversată, iar lumea se dechide în fața ta.

Buddha Iluminatul credea că femeia pur și simplu se naște maestru. Cu alte cuvinte, are în ea, în adâncul ființei ei Adevărul : Adevărul despre Viață, Adevărul despre Om, Adevărul despre Univers.

            Femeia, singură, vine în lume cu darul  vieții. Ea este canalul sacru prin care Viața își trimite fărâmele prețioase în lume, în trup omenesc. Misterul venirii omului în lume a fost mult timp apanajul triumfului Femeii în lume, iar matriarhatul a confirmat această demnitate mult timp după începutul lumii.

            Femeia este și mama bărbatului. În afara ei, miracolul vieții în trup bărbătesc este imposibil. Fie și numai pentru aceasta și bărbatul îi este dator cu adorație. Împrumutând ideologia taoismului, celebrul psihanalist Karl Jung a dezvoltat o teorie capabilă să fundamenteze psihismul uman colectiv pe tiparul marilor arhetipuri. Conform tradiției taoiste a gândului, Jung avea să definească dialectica binomului amoros uman, pornind de la taiqi-ul taoist : ceea ce este feminin în afară, este masculin în interior, iar ceea ce are formă masculină desăvârșită, este feminin în interioritatea sa profundă. Masculinitatea este explicită, feminitatea este implicită. Aceste caracteristici vor face cât mai dificilă cu putință tentativa de apropiere a celor doi, în ciuda atracției irepresibile.

            Când ea, femeia ta, va decide că meriți, va începe să îți povestească! Vei fi califul merituos , cel căruia ea va decide să i se destăinuie în cele o mie și una de nopți care vor fi numai ale tale! Și îți garantez, nu te vei mai recunoaște atunci când ea a hotărât să te inițieze, iar lumea va fi alta pentru tine din acel moment. Vei uita resentimente vechi. Gelozia, posesivitatea, invidia, nu vor mai găsi adăpost în mintea și inima ta. Cu fiecare poveste, vei simți cum lumea polarității absolute în care ai trăit până la această supremă inițiere se unifică în tine și prin tine, deschizând căi de împlinire nebănuite.

            Te întrebi : ce ar trebui să fac pentru a merita? Suporți să auzi că e greu, dar că depinde numai de tine ? Ești în stare să accepți ideea existenței unui paralelism evident între aroganța ta masculină și perversitatea ei feminină ? Va sări oare în aer, astfel, idealul purității feminine atât de prezent în idealismul privirii și orgoliului bărbătesc ? Feminitatea în sine subzistă grație perversității intrinseci care o fundamentează, oricât de aparentă poate fi sugestia de puritate, de curățenia a femeii… În afara intenției perverse, niciun act de iubire nu ar fi posibil ! Niciun om nu s-ar mai naște, nicio piatră nu s-ar mișca din muntele semeț și imuabil al certitudinilor noastre mărunte… Dar, feminitatea pune totul în mișcare cu totală gingășie și blândețe și fără drept de apel, așa că nu crede niciodată ochilor ! Te vor minți ! Proprii tăi ochi te vor minți! Doar urechile tale te vor conduce spre Adevăr.

Auzul este un simț metafizic și cât se poate de feminin. Rezonând cu natura feminină a creierului omenesc, simțul auzului este cel care deschide calea spre eliberare, motiv pentru care trebuie să îți dorești să fii creditat de femeie. Este condiția fără de care nu vei putea să ”vezi” înăuntrul tău, să te cunoști, să îți explorezi limitele altfel trucate de istoria culturală a acestei lumi.

Dacă tu, bărbatul, ești o ființă explicită punând totul la vedere, arătând direct ceea ce îți este propriu, emoții, sentimente, gânduri, trup, ea, femeia ta, este imaginea perfectă a sugestiei, a ceea ce este implicit , ascuns dibaci în tine. Tot ce va face ea, chiar și atunci când îți va arunca nada trupului ei miraculos, va fi dedicat ridicării acestui iluzoriu templu al feminității aparent tangibile, în fapt stăpânitoare, o submisivitate totalitară care va sfârși prin a te subjuga și domina. Desigur, o anume distanță pe care vei încerca să o așezi între tine și ea te va proteja o vreme, dar vei plăti pentru această frică ascunsă sub masca aroganței. Vei plăti cu vârf și îndesat! Vei găsi o singură șansă reală în supunerea ta nediscriminată față de elanul confesiunii care o va lua atunci în stăpânire. Te sfătuiesc să nu ratezi acest moment revoluționar, mai puternic decât cel mai devastator uragan despre care ai auzit vreodată. Dacă tu crezi că o iubești, atunci, cu siguranță o vei urâ, vei dori să nu o fi întâlnit, să nu te vei fi îndrăgostit de ea, să nu fi fost nevoit să alegi acest moment de sinceritate.

Ascult-o ! Este șansa ta să te ridici în picioare, să încetezi să privești lumea și propria viață stând în genunchi apăsat de munți de prejudecăți și măcinat de orgoliul masculinității prezente în tine ca garanție a faptului că exiști.

Yangul bărbatului, energia lui specifică, impune echilibru și stabilitate. Cu cât își dorește el mai mult aceste două garanții ale continuității, cu atât mai mult yin-ul femeii va decredibiliza și va destabiliza dorința lui. Prin ce mijloace ? Toți bărbații au simțit presiunea atunci când s-au văzut confruntați cu binecunoscuta perfidie feminină, cu dorința vădită a ei, a femeii, de a nu devoala trecutul, cu perversitatea ei înnăscută, atât de blamată, dar atât de necesară creșterii individuale și în cuplu.

Masculinitatea devenită principiu patriarhal a damnat femeia și puterile ei magice, împingându-le in cămăruța Cenușeresei, suflând peste ele cenușa imperiului matriarhal, obligându-le să se ascundă pentru milenii, acolo unde nici măcar femeia nu le-ar mai fi putut găsi. Desigur, ea nu le-a regăsit, dar a intrat abuziv pe teritoriul abuzatorului, deposedându-l treptat de ceea ce el credea că îi aparține.

            Nu, el, bărbatul, nu are excusivitate asupra Nimicului existenței omenești ! Ei doi, Bărbatul și Femeia, sunt deopotrivă co-proprietarii destinului omenesc !

            În binomul bărbat-femeie, el va impune mereu stabilitatea ca garanție a existenței omenești, iar ea va submina mereu proiectul masculin, grație unui motor propriu angrenat la Marele Motor al Universului, spre binele umanității și în beneficiul ambilor. Perversitatea psihologică a femeii ține de mecanismele naturale de conservare, căci ceea ce nu știi nu are cum să te afecteze. Dar, pentru bărbatul pornit pe calea Iluminării, întunericul subconștientului pierde teren cu fiecare zi de strădanie, iar Neștiutul își dezvăluie singur tainele celui care seafșă pe drumul Iluminării. Așadar, perversitatea femeii i se dezvăluie instinctiv doritorului de Adevăr, se demască singură, depunând în final armele în fața celui care vrea să fie OM.”

About the Author

4.323 thoughts on “Cand EA vrea sa te invete