CE IUBESC SI DE CE !

Iubesc în fiecare clipă și în fiecare gest …

Iubesc comediile spumoase, dar si pe cele candide…Viata este, oricum, sordida in anumite aspecte importante, ca si cum Cineva ar voi sa ne atraga atentia asupra responsabilitatii noastre in privinta aceasta. Si cine altcineva este responsabil pentru felul in care traim sau pentru felul in care percepem asa-numita Realitate?

Iubesc muzica clasica pentru virtutile ei terapeutice: imi vindeca spiritul lezat de monotonia pe care o anume uriciune exterioara o impune traseului diurn al vietii fiecaruia dintre noi…
Iubesc artele vizuale pentru zborul pe care il ofera imaginatiei, ca si a cum ne-ar spune, modest si bland: „Iata, va ofer aripile mele pentru o cursa celesta spre Paradisul sufletesc si, de ce nu, spiritual in care voi toti aveti acces oricum, dar nu mai stiti sa va inaltati…”

Iubesc cunoasterea, in general, si pe cea stiintifica, in particular, pentru ca ne ofera masura propriei noastre naturi, capabila sa treaca dincolo de vazut, in invizibilul magiei adevaratei Realitati. Nu-i adevarat ca noi, oamenii, luam totul prea „de-a gata”, uitand astfel sa ne minunam de aceasta surprinzatoare „corola de minuni a lumii” care este insasi VIATA?

Iubesc natura, aceasta „manifestare a lui Dumnezeu pe Pamant”, cum o definea atat de intelept filosoful fara opera, Petre Tutea. Caci ea este jumatatea noastra palpabila, sursa energiei noastre de miscare pe aceasta planeta plina de splendoare si de o frumusete care te cutremura, atunci cand ai revelatia inefabilului magiei naturale…

Si…iubesc oamenii, fratii si surorile mele intru spirit si sensibilitate, fiii si fiicele mele dintotdeauna. Iar Iubirea inseamna „aducere impreuna, COMUNIUNE! Este ceea ce avem nevoie ACUM, mai mult ca niciodata in trecutul omenirii!
Comuniunea creeaza PREZENTUL, iar Prezentul inseamna TIMP. Cine are Prezent, are TIMP! Avem nevoie de Timp, mai mult ca niciodata…Astfel, in COMUNIUNE, il putem crea!

About the Author

5.471 thoughts on “CE IUBESC SI DE CE !