DACA NU VA TIN PUTERILE, MAI BINE NU INTRATI AICI !

DACA NU VA TIN PUTERILE, NU MAI INTRATI AICI !
MULTUMESC FACEBOOK PENTRU CENZURA !

 

Multumesc mult, Facebook ! Multumesc pentru cenzura mai ceva decat aceea a lui Ceausescu ! Daca nu ar fi fost aceasta cenzura, in mod sigur nu mi-as fi deschis un blog personal. Sau as fi amanat mult acest gest.
Asa insa, daca tot ne-am capatat libertatea de exprimare, de ce sa nu o folosim ? Si de ce sa o lasam la latitdinea unor necunoscuti imberbi de peste mari si tari, care habar nu au despre noi, despre ce suntem, ce vrem si ce gandim.
Recent, nu am facut altceva decat sa postez o fotografie cat se poate de nepericuloasa, care infatisa un grup de femei, atat in costume de baie cat si, alaturi, fara niciun fel de costum. Puneam acolo o problema inofensiva si foarte teoretica, aceea a nuditatii umane si in special feminine. Nuditate care, de decenii bune, nu mai deranjeaza pe absolut nimeni, mai ales cand e vorba de pictura clasica sau moderna, de arta fotografica, de medicina si asa mai departe. Era o simpla invitatie la dezbatere. Si chiar s-a dezbatut intens pe acea postare, mai mult de 99 la suta dintre cei care au intervenit fiind foarte relaxati si decenti. Poza a rezistat acolo vreo doua saptamani, pana cand, hodoronc-tronc, Facebook a interzis-o si a scos-o efectiv, in cel mai pur stil comunist. Asta, probabil, dupa ce unul sau doi din cei peste 500 de barbati care au raspuns, s-au ofensat, vezi Doamne, de nuditatea acelor doamne sau domnisoare, mi-au comunicat aceasta asa-zisa ofensa, m-au insultat cat cuprinde, iar apoi au reclamat postarea – desigur – la Facebook. Care Facebook, dragul de el, plin de mizerii si vulgaritati altfel, Facebook care accepta tot felul de profiluri false si incarcate de fotografii xxx, ei bine, acest Facebook a luat in calcul ce a zis unul din 500 (sau 700, nu mai conteaza) si a taiat poza. Inteligent pana la Dumnezeu !
Dar vom reveni asuora subiectului, nicio grija.
Pe acest blog Facebook nu are – slava Domnului – nicio putere.
Si vor mai veni subiecte foarte transante.
Daca nu va tin puterile, mai bine nu intrati aici !

Acum vom incepe cu un subiect mai „soft”, femeia dupa 45 de ani. Ca sa reziste si barbatii slabi de inger.
Si, pentru inceput, voi prelua – CU ACORDUL AUTORULUI – nota excelenta a unui barbat despre acest subiect, Va invit la discutii. Si va astept su prietenie si pretuire. Sincere.

FEMINA MAXIMA
sau FEMEIA DUPA 45 DE ANI

Tot mai multi barbati din lumea intreaga, de toate varstele si provenind din toate categoriile sociale, sunt de parere (fara a fi, insa, deloc promovati de media si nici de alte canale informationale, oficiale ori neoficiale – oare de ce ?!) ca femeile incep sa se apropie de apogeul creativitatii, fortei spirituale dar si, atentie, al atractivitati personale si sexuale, abia dupa 45 de ani, multe chiar dupa 50 sau 55 de ani. Nu este nicio gluma si nicio exagerare. Dimpotriva.
In ce ma priveste, nu cred ca ar fi fost nevoie, la finalul paragrafului de mai sus, de semnul exclamarii. De aceea nici nu l-am folosit. Ideea mi se pare cat se poate de fireasca, de naturala si in logica lucrurilor si a vietii .Sa nu ma “luati” cu teoria menopauzei, cu scaderea libido-ului si a “apetitului” sexual ori cu alte ”bla-bla”-uri de acelasi tip, pe cat de inconsistente si penibile, pe atat de neconcludente si imposibil de demonstrat. Medicii si sexologii vorbesc mereu de menopauza ca de o adevarata catastrofa personala,dar tot ei sau numerosi colegi de-ai lor sunt cei care scriu si publica acele numeroase si cunoscute studii conform carora viata sexuala poate si trebuie sa continue pana la adanci batraneti, cu beneficii evidente pentru toata lumea, femei sau barbati. Voi face aici, doar in treacat, apel la pasajul remarcabil al unui autentic om de spirit, pe numele lui Frank Kaiser, care scria, intre altele :”În mod egal le apreciez pe femeile de vârsta mea şi peste; apreciez femeile de toate vârstele. Am învăţat că fiecare are propriile minuni, propria magie, frumuseţe şi atracţie. Cu cât am îmbătrânit însă, am apreciat doamnele mature, între toate.”
Asadar, sa reluam : nu doresc nici pe departe sa scandalizez pe cineva. Dar nici sa polemizez pe marginea unui adevar evident. In principiu, femeile ar trebui, indiferent de varsta lor, sa se bucure afland – daca nu stiau deja – toate acestea pe care le-am scris mai sus. Cele tinere, deoarece mai au o viata intreaga inaintea lor pentru a-si manifesta dezvoltarea spirituala,psihica si sexuala, iar cele mature sau, asa zicand, mai „in varsta”, sa se bucure si ele pentru ca tocmai au intrat sau abia urmeaza sa intre in cea mai frumoasa si spectaculoasa perioada a vietii lor.
Cu toate acestea, nu m-ar mira sa fiu, ca si altadata, ironizat sau chiar atacat virulent tocmai de … femei ! Desigur, si de unii barbati – teribilisti si imaturi – fatal intarziati la varsta pantalonilor scurti si a polutiilor nocturne. Pe toti acesti detractori ii anunt ca deja i-am iertat, asa ca nu mai avem motiv de cearta. Iar pe femei le respect in continuare, pentru ceea ce oricare dintre ele ar putea si ar trebui sa fie, nu neaparat pentru ceea ce sunt. Oricum, eu nu renunt nici pe departe la ideile mele, care nici macar nu sunt ale mele, ci ale altora care au scris despre toate acestea cu mult mai inainte si mai bine. De asemenea, ideile de mai sus nu sunt ale mele pentru ca, de fapt, ele sunt in primul rand ale realitatii si ale vietii.
Si ale multor, ale foarte multor barbati, care le simt si le traiesc din plin, dar care nu au ocazia si nici curajul de a se exprima deschis.

PS. Tot ce am scris aici nu inseamna ca nu pot exista manifestari absolut remarcabile ale feminitatii, sub toate aspectele ei, si inainte 40 de ani, ori chiar mai devreme de 30 sau de 25. Din fericire, aceste manifestari reprezinta, in cazurile date, doar startul unor perioade – cu mult – mai fertile, intelectual, spiritual si, mai ales, sexual, perioade care se vor manifesta neasteptat si spectaculos abia mai tarziu, la varstele incredibile ale maturitatii profunde si tumultuoase, de dupa 45 sau chiar de dupa 50 de ani si mai bine.

About the Author

3.824 thoughts on “DACA NU VA TIN PUTERILE, MAI BINE NU INTRATI AICI !