DESPRE CORPUL UMAN, GOLICIUNE ȘI NUDISM

Data trecută am aflat că încă există printre noi pitecantropi. Bărbați, desigur. Nu generalizez, dar asta e. Am postat pe Facebook o poză luată de pe un site de artă (cu citarea sursei), poză care prezenta un grup de femei absolut normale, de diverse vârste, înălțimi și greutăți, femei care – în aceeași imagine – erau atât îmbrăcate, cât și dezbrăcate. Am solicitat o simplă opinie, de natură artistică și/sau estetică despre corpul uman și nuditate. Opiniile puteau fi pozitive sau negative. Fără probleme. Spre lauda lor, majoritatea celor care au răspuns, bărbați sau femei, au avut cuvinte frumoase despre imaginea respectivă, care era în mod evident destinată unor scopuri artistice i picturale. După sute și sute de reacții normale, au apărut însă pudibonzii, ultrareligioșii și marii ”moraliști”, care inițial m-au acuzat de crime împotriva umanității, împotriva familiei și a tot ceea ce este ”moral” pe lume, apoi au trecut direct la INSULTE și ÎNJURĂTURI abjecte, care nu pot fi în niciun caz reproduse aici. Și nici în altă parte.

Mizerabil.

Și mizerabili.

Evident, îi aștept și acum pe unii dintre aceștia. AȘTEPT ÎNJURĂTURILE. Am mai scris asta și au venit.

”Bărbații” noștri din România, unii dintre ei desigur, sunt atât de ”viteji” încât (vă rog să mă iertați) fac pe ei cum văd o femeie dezbrăcată. Și nu găsesc altceva mai bun decât să înjure ca la ușa cortului. De bărbați ce sunt. Și să raporteze imaginea la Facebook. Care Facebook, de deștept ce este, o șterge, după ce anterior o lăsase săptămâni de zile, fără să se sinchisească. Dar așa sunt unii ”bărbați”: n-au altă bărbăție decât înjurătura și insulta.

Dar voi continua să scriu. Și vă propun o fotografie : CUPLU DE NUDIȘTI LA FESTIVALUL NAMBASSA, Noua Zeelandă

Va rog sau va previn din nou: NU INTRATI AICI  dacă nu sunteți pregătiți pentru asta ori dacă aveți prejudecăți de tot felul. E OK. Nimeni nu vă condamnă. Dar dacă discutăm despre diverse subiecte, între care , să zicem, nudismul, haideți să fim oameni maturi și să discutăm matur, NU SĂ NE ÎNJURĂM sau SĂ NE ACUZĂM DE TOT FELUL DE LUCRURI ȘI PROSTII  INEXISTENTE.

Așadar, vă rog nu intrați aici sau dacă ați intrat părăsiți foarte repede site-ul. Nimeni nu vă obligă să citiți ce scriu eu, cu atât mai puțin să zăboviți pe site-ul meu.

Iată pentru început opiniile – nu ale mele, deși le împărtășesc întru totul – unei minunate femei, Diana. Care scrie despre nudism cu sinceritate și talent. Stați să vedeți când voi scrie eu !!!

 

”S-a nascut cineva imbracat? Costum de baie de firma, papuci ultimul model, geanta de plaja cu paiete?

Pentru cei care n-au facut asta niciodata, nudismul e ceva SF, isi imagineaza tot felul de lucruri, cum se uita lume ala tine, ce zice lumea. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Din momentul in care-ti dai pentru prima oara costumul de baie jos de pe tine, pe o plaja de nudisti sau majoritar nudisti (Vama Veche de exemplu) iti ia cam 30 de secunde sa te simti in largul tau. Nu se uita nimeni dezaprobator la tine, mai exact nu se uita nimeni la tine, fiecare isi vede de treaba lui, incarcatura sexuala pe care o banuiai lipseste cu desavarsire iar lucrurile se intampla mai natural decat ti-ai fi imaginat.

Nudismul e ceva natural. Nu trebuie respins din cauza unor prejudecati sau acceptat din cauza unei mode. Daca te simti bine facand asta, go, go, go! Daca nu, la fel de bine. Cumva e o forma de libertate si de dezinvoltura, de faptul ca esti ok cu tine insuti, ca nu tii cont prea mult de parerea altora.

Intr-o societate liberala cum pretindem ca suntem, nudismul ar trebui sa fie o supapa pentru inchistarile inerente. Relatiile interumane din mediul profesional s-ar relaxa daca s-ar face mai multe team building-uri, spre exemplu, la nudisti. Oamenii s-ar dezinhiba. Hainele ar putea sa devina iar obiecte practice, nu de podoaba, ne-am putea intoarce cu timpul la societatile matriarhale si totul ar fi iar frumos, natural si simplu in nuditatea generala… (in acest moment CristinaP a fost trimisa sa isi puna o compresa rece pe frunte. Scuzati, caldura)

Ca sa nu mai spunem ca e atat de frumos sa te imbraci intr-o rochie fara spate, iar lumea sa te ia drept o zebra proaspat scoasa de la un zoo solar si sa stie exact ce forma are costumul de baie chiar si cand nu-l ai pe tine. Seeeexyyyy.

Apropos de estetica, un corp inestetic arata fix la fel in costum de baie sau fara. Cei cativa centimetri patrati de material nu au cum sa acopere ce a facut natura, timpul sau dulciurile in exces. Din contra, burtica se rasfrange mai artistic si mai evident peste slip decat daca slipul nu ar fi deloc. Iar cancerul de piele nu tine cont de zona, nu face discriminari, poti sa-l faci foarte bine si pe picioare. Sa ne imbracam in costum de scafandru deci si sa stam la plaja!”

Foto:

Nambassa Trust and Peter Terry

http://www.nambassa.com „

About the Author

4.097 thoughts on “DESPRE CORPUL UMAN, GOLICIUNE ȘI NUDISM